Mikä on hybridi?

 Hybridiksi kutsutaan fretin ja villihillerin risteytystä. Jotkut frettikasvattajat käyttävät niitä toivossa parantaakseen linjojensa terveyttä, elinikää ja ulkomuotoa. Hybridien kasvattaminen ja omistaminen vaatii ymmärrettävistä syistä aivan erityistä omistautumista eläimen hyvinvoinnille.

 Luonnonvarainen hilleri on kooltaan pienempi kuin fretti ja se on äärimmäisen lihaksikas ja ketterä eläin. Villieläimen tavoin hilleri elää vahvasti vaistojensa varassa. Hybridit joilla hilleritaustat ovat vahvat ovat usein käytökseltään arkoja, säikkyjä ja omissa oloissaan viihtyviä erakoita. Mitä enemmän frettiä hybridin suvussa on, sen frettimäisempi se on luonteeltaan. On hyvä kuitenkin muistaa, että luonteissa voi villihilleriprosenteista huolimatta yksilöiden kesken olla suuriakin eroja, kuten freteilläkin. Hybridit ovat usein kooltaan suurempia kuin hillerit ja huomattavasti lihaksikkaampia kuin fretit. 

 Hybridiä usein luullaan automaattisesti aggressiivisemmaksi kuin fretti. Tämä ei pidä paikkansa. Silloin kun hybridiä käsitellään oikein, sille tarjotaan paljon aktiviteetteja ja mahdollisuus käyttää kaikkia aistejaan, niin siitä voi saada ihanan hyväkäytöksisen ja elämäniloisen lemmikin - aivan kuten fretistäkin. Fretin tavoin hybriditkin täytyy opettaa puremattomiksi ja sisäsiisteiksi. Jos siis pelkäät puremista, niin kannattaa miettiä kaksi kertaa ennen sekä fretin tai hybridin hankintaa. Hybridit ovat usein nokkelampia kuin fretit ja tajuavat nopeammin mitä niiltä vaaditaan, kunhan vaan ihminen osaa opettaa sitä oikealla tavalla. Hybridiä ei saa alistaa fyysisesti, vaan kiellot ovat suullisia tai sille näytetään muulla tavalla, ettei sen teosta pidetty. Sitä ei tulisi esimerkiksi koskaan kieltää ottamalla niskasta kiinni! Silloin se menee puolustuskannalle ja siitä ongelmat usein vasta saavatkin alkunsa. Hybridien kanssa kouluttaminen lähtee ennen kaikkea palkitsemisesta ja kehumisesta sekä siitä, että niiden kanssa touhutaan, leikitään ja niitä käsitellään paljon.

 Suurin haaste hybridien kanssa on niiden ääretön kekseliäisyys, ketteryys ja tietysti se, että niiltä löytyy verestä villieläimen vaistot. Hybridin pito voi ajoittain olla haastavaa, sillä sen älykkyys ja liikkuvuus yllättää kenet tahansa. Hybridi pääsee semmoisiin paikkoihin joiden olemassaolosta fretillä ei ole tietoakaan. Se vaatii huomattavasti enemmän tekemistä ja virikkeitä kuin fretti, minkä takia sitä ei missään nimessä tulisi sulkea häkkiin.

 Hybridit ovat parhaimmillaan hauskoja, vauhdikkaita ja monin tavoin lumoavia eläimiä joiden seurassa on ilo elää ja olla. Kun hybridiin on luonut hyvän suhteen, siitä saa mitä ihanimman lemmikin!

img_3900.jpg

img_6934.jpg