Frettihuoneemme

Koska meillä on frettiemme lisäksi kaksi koiraa, olemme tulleet siihen ratkaisuun, että freteillä on oma huone jossa saavat asustella vapaana. Tämä mahdollistaa myös sen, että fretit saavat luonnonvaloa mahdollisimman suuren osan vuorokaudesta. Fretitkin pääsevät kuitenkin päivittäin tutkimaan ja touhuamaan myös muualle asuntoomme. Freteillämme on noin 10m2 huone, jossa on tällä hetkellä kolme kerroksinen Midwest Ferret Nation-häkki, mihin fretit tykkäävät kiivetä riippukeinuihin tai vilttien alle nukkumaan. Huoneesta löytyy myös muita virikkeitä fretejämme varten.

Yritän välillä muuttaa frettihuoneen sisustusta, että näädillä ei tulisi niin tylsää.

Koska asumme toistaiseksi kerrostaloasunnossa, niin meillä ei ole mahdollisuutta rakentaa freteille ulkotarhaa kotiimme.Tästä syystä frettiemme käytössä on myös meidän parveke, joka on frettiturvallistettu. Viemme myös frettejämme ulos valjaissa aina sään ja ajan salliessa. 

Käytämme puupellettejä hiekkalaatikkojemme täytteenä. Hiekkalaatikot pidetään siistinä viikolla päivittäin korjaamalla niistä suurimmat jätökset lapiolla. Koko frettihuoneen siivous tapahtuu kerran tai kaksi kertaa viikossa, jolloin häkki ja kaikki tasot pestään, lattiat imuroidaan ja kuurataan, sekä kaikki hiekkalaatikot tyhjennetään ja pestään. Frettiemme petivaatteet pestään yleensä kaksi kertaa viikossa. Huonetta tuuletetaan yleensä päivittäin.

naatahuone_2.jpg

naatahuone_1.jpg

naatahuone_3.jpgimg_4934.jpg

img_4936.jpgimg_4938.jpg

img_4929.jpgsyys_-11_4.jpg

syys_-11_3.jpg

syys_-11_5.jpg

img_8025.jpg

img_0026.jpg