Fireflame Ferrets Hot Wheels Valiant

Routa

syntynyt 13.5.2014
lk suklaa
kasvattaja Erika Johansson, Ruotsi 

Tapasin Roudan isän Rufuksen ensimmäistä kertaa vuonna 2011 ollessani Ruotsissa tuomaroimassa eräässä frettinäyttelyssä. Rufus oli upea ilmestys, sillä se oli poikkeuksellisen lihaksikas ja vahvarakenteinen ollakseen suklaan värinen ja vielläpä todella hyvän värinen sellainen hienolla maskillaan ja voimakkaalla pigmentillään. Kun kuulin, että Rufukselle suunnitellaan pentuetta aloin samantien kyselemään yhden urospennun perään. Roudan emä on osittain entisen kasvatusfrettini Kirilin linjaa, ja koska en ole jättänyt itselleni tuota linjaa kasvatuskäyttöön, olin erittäin iloinen kun tutut juuret johtivat takaisin luokseni. 

Roudan valitsin jo varhaisessa vaiheessa kun pennut olivat pieniä. Näin siinä potentiaalia ja päätin, että jos en saisi juuri tätä poikaa, niin jäisin odottamaan uutta tilaisuutta saada vastaavanlainen pentu. Onnekseni juuri oikea pentu tarjoutui minulle ja Routa saapui Suomeen ja muutti Petran luokse Mikkeliin sijoitukseen. 

Routa on suuri kokoinen uros, vaikka vielä hieman pitkän mallinen rakenteeltaan. Olen kuitenkin aivan vakuuttunut siitä, että Routa miehistyy vielä roimasti ennen kun se saavuttaa aikuisiän. Sillä on mielettömän herttaiset kasvot, suuret silmät ja lempeä, hieman ujo katse. Maski ja väri ovat todella hyvät ja nenäkin on voimakkaasti pigmentoitunut. Odotan suurella uteliaisuudella millaiseksi poika kasvaa ja minkälaista jälkikasvua siltä toivon mukaan saamme tulevaisuudessa.