Pickpocket's Ferrets

img_7603.jpg

Pickpocket's Ferrets on Suomen Frettiliiton hyväksymä kasvattaja. Ensimmäinen pentueeni oli kesällä 2006, jonka jälkeen luotani on lähtenyt maailmalle pentuja lähes vuosittain.

Tavoitteenani on edistää kasvatusvalinnoillani ennen kaikkea frettien terveyttä, mukavaa ja vilkasta luonnetta sekä vahvaa tervettä rakennetta. Kasvatan ainoastaan lyhytkarvaisia ja standardivärisiä frettejä. Valitsen kasvatuseläimet huolella sekä yksilöitä että yhdistelmiä tarkkaan punniten. Päästäkseni tavoitteeisiini käytän kasvatuksessani sekä frettejä että hybridejä.

Pentueen onnistumisen kannalta on äärimmäisen tärkeää, että emo tuntee olonsa mahdollisimman turvalliseksi. Myös pentuja käsitellään syntymästä asti ja pentujen kasvaessa niitä totutellaan myös arkisiin asioihin ja elämään. Pentuja opetetaan puremattomaksi ja käymään hiekkalaatikolla, mutta pennun koulutus jatkuu sen saapuessa uuteen kotiin. Pentujen ollessa noin kolmen viikon ikäisiä alan antamaan niille emon maidon lisäksi hieman kiinteempää ruokaa. Pentumme kasvavat ainoastaan raakaruoalla ja oma vaatimukseni on, että raakaruokintaa jatketaan kasvattajan opastuksella myös uudessa kodissa. Kaikki omat frettimme ovat täysin raakaruokinnalla.

Fretinpennut luovutetaan aikaisintaan 8 viikon iässä mikrosirulla varustettuina, eläinlääkärin tarkastamina sekä rekisteröityinä. Teen pennunostajan kanssa kauppasopimuksen jossa sovimme kasvattajan ja ostajan oikeuksista ja velvoitteista. Hybiridipennut luovutamme aikaisintaan 10 viikon iässä. Pennun mukana tulee pieni pentupaketti, pentueen sukutaulu, terveyspäiväkirja sekä kasvattajan tuki läpi fretin elämän. Tahdon olla pentujeni omistajien tukena ja vastaamassa askarruttaviin kysymyksiin, jotta elämä sujuisi mahdollisimman mutkattomasti uuden perheenjäsenen kanssa. Pennut myydään vain 18-vuotta täyttäneille.

Toivon uudelta omistajalta ymmärrystä ja kärsivällisyyttä pentua kohtaan ja vaadin, että fretistä pidetään hyvää huolta läpi sen elämän. Vaikka kasvattajana lupaan auttaa pulmatilanteissa, niin täytyy uuden omistajan ottaa selville tietoa frettien hoidosta ja myös fretinpidon mahdollisista haittapuolista jo hyvissä ajoin ennen pennun hankintaa. Ostajan tulisi harkita kauan ennen ostopäätöstä onko juuri fretti sopiva lemmikki kyseiseen kotiin.

Meille voi tulla tutustumaan meidän fretteihimme ja autan mielelläni fretteihin liittyvissä asioissa! Kun fretti pääsee oikeanlaiseen perheeseen, saa uusi omistaja siitä ihanan lemmikin ja hyvän ystävän moneksi vuodeksi eteenpäin ja fretti saa elää onnellisena läpi sen koko elämän joutumatta kiertolaiseksi.

img_6067.jpg